Universal Channel neskončí pouze v Česku, omezeny budou i další země

12. květen 2016

Citelně dopadne změna strategie NBC Universal například na země Beneluxu. O odchodu stanice se píše i v souvislosti s Maďarskem.

Universal Channel neodchází pouze z České republiky a na Slovensku. Aktivity společnosti jejího provozovatele, společnosti NBC Univesal, budou omezeny i v dalších zemích. Ukazují to informace, které přinesla zahraniční média. NBC Universal mění celkovou strategii v Evropě a jako svou vlajkovou loď bude nyní charakterizovat kanál E! Entertainment. Ten na našem trhu působí od roku 2013 a v nabídce ho v současné době mají například satelitní služba Skylink, IPTV platforma O2TV nebo T-Mobile TV. Firma jedná o rozšíření kanálu i k dalším operátorům.

Citelně dopadne změna strategie NBC Universal například na země Beneluxu. Zde již provozovatel upozornil na ukončení šíření kanálů 13th Street a Syfy. Firma to potvrdila serveru TV Totaal. Omezení aktivit pro Benelux je prozatím potvrzeno v Nizozemsku a nově také vlámské části Belgie. Stejně jako v České republice i zde budou změny platné od 1. července. Krok se dotkne operátorů Ziggo nebo Telenet. O konci stanice Universal Channel na maďarském trhu pak hovoří web dtvnews.hu. Ten zprávu publikoval několik dní poté, co ji oficiálně přinesl pro náš trh portál Digitální rádio.

autor: lukpo
Spustit audio