V Česku má začít vysílat nová televize Šport+, regulovaná bude ze Slovenska

13. březen 2018

Na Slovensku před několika dny ukončila vysílání sportovní stanice 213, kterou měli v nabídce například služby O2TV a SledováníTV.cz.

Televizní éter v České republice by se měl v následujících měsících rozšířit o novou televizi Šport+. Potřebnou licenci pro celoplošné digitální vysílání ji na svém posledním zasedání udělila slovenská Rada pro vysílání a retransmisi (RVR). „Není to úplně neobvyklé, ale pár takových příkladů jsme registrovali již v minulosti,“ sdělila webu Digitální rádio v pondělí večer mluvčí RVR Lucia Michelčíková.

Šport+ má vysílat pouze dvanáct hodin denně a zaměří se výhradně na sportovní zpravodajství a pořady s touto tématikou. Programové schéma má být děleno do tří čtyřhodinových bloků. Naše redakce ohledně tohoto kanálu oslovila zástupce satelitní služby Skylink, která působí nejen v České republice, ale zároveň i na Slovensku, avšak uspokojivou odpověď nedostala. „O tomto projektu od vás slyším poprvé, nic o něm nevím,“ sdělil Digitálnímu rádiu Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu provozuje.

Bez povšimnutí nemůže zůstat skutečnost, že před několika dny své vysílání definitivně ukončila sportovní televize 213, která byla na našem trhu dostupná například v IPTV službě O2TV nebo na on-line platformě SledováníTV. Její ředitel Jaroslav Jánošík webu Živé.sk 1. března sdělil, že pod novou licencí by měl program odstartovat už v květnu. Zdali spolu televize 213 a nový projekt nějak souvisí, není jisté. „S kolegy jsme se touto záležitostí zabývali, ale žádné propojení jsme nenašli,“ dodala Michelčíková. Provozovatelem stanice má být firma Spravca SK. V ní podle Obchodného registru figuruje jako společník a jednatel Patrik Matejka.

autor: lukpo
Spustit audio