V Česku začala fungovat další IP televize, obhospodaří až čtyři miliony přípojek

20. únor 2018

Se službou EriTV je možné sledovat až 150 programů, k dispozici budou i funkce jako televizní archiv, časový posun, nahrávání pořadů a podobně.

Společnost Český bezdrát začala nabízet na infrastruktuře společnosti CETIN vlastní internetovou televizi EriTV. Díky tomu se bude k dané službě moci přidat až čtyři miliony domácností, respektive zasáhne čtyři miliony přípojek. Spuštění služby na bázi IPTV je pro Český bezdrát posílením spolupráce s CETIN. Na její síti nabízí od poloviny loňského roku rychlost až 250 Mbps. Připojení k internetu díky CETIN nabízí například i Digi Czech Republic.

Se službou EriTV je možné sledovat až 150 programů, k dispozici budou i funkce jako televizní archiv, časový posun, nahrávání pořadů apod. Zákazník získává zároveň i vlastní datové připojení. „Televizní přípojka slouží výhradně pro příjem TV vysílání. Současně si ale může zákazník objednat i na TV nezávislé internetové připojení o rychlosti až 56 Mb/s, 100 Mb/s nebo 250 Mb/s,“ uvedl Petr Benýšek, jednatel společnosti Český bezdrát. Smlouva o poskytnutí obsahu TV programů byla uzavřena s firmou 4NET.TV services. Vyhrazených datových kanálů sítě CETIN mohou pro šíření vlastní IPTV využívat i velkoobchodní ISP partneři.

autor: lukpo
Spustit audio