V některých lokalitách se v DVB-T objevila místo Mňau TV stanice Rebel 2

22. září 2017

Jde o problém, který se objevil například v českobudějovické regionální síti 1 nebo v multiplexu operátora RTI cz v Plzni.

Diváci v různých lokalitách České republiky, kteří se spoléhají na terestrický televizní příjem (DVB-T), byli v průběhu čtvrtka překvapeni. Místo vysílání tematické televize Mňau, jejímž provozovatelem je stejně jako v případě Mňam TV společnost S&P Broadcasting, se na její pozici objevila rocková stanice Rebel 2 Slušnej kanál. Stejná změna proběhla i na satelitu Astra 3B a právě tady lze hledat příčinu celého problému.

Jak potvrdil redakci webu Digitální rádio Václav Votava z Českých Budějovic, tato skutečnost se v dané oblasti projevila v Regionální síti 1. Překvapení čekalo i na provozovatele plzeňského televizního multiplexu, společnost RTI cz. Vzhledem k tomu, že šíření jiné stanice by bylo v rozporu se souhlasem, který provozovatel digitální sítě získal od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, musela být tato distribuce přerušena. Společnost RTI cz v současné době hledá možnost, jak vysílání Mňau TV na vysílač dopravit.

autor: lukpo
Spustit audio