V Německu odstartovalo další oldies rádio, v DAB pro něj zatím není prostor

25. červenec 2016

Oldies rádio R.SH Gold je zaměřeno výhradně na hity od let šedesátých po léta osmdesátá. Konkuruje veřejnoprávní stanici NDR Plus.

Nové oldies stanice R.SH Gold od provozovatele komerčního rádia R.SH se dočkala německá spolková země Šlesvicko-Holštýnsko. Tematický program bohužel není dostupný v nabídce digitálního rádia DAB+, protože komerční sítě zde prozatím nefungují a rádio by tak nemělo, kde vysílat. Ve Šlesvicku-Holštýnsku funguje pouze celoplošný multiplex na kanálu 5C a několik sítí veřejnoprávního rozhlasu NDR. Zájemci z České republiky si mohou stanici R.SH Gold naladit na jejích webových stránkách.

Oldies rádio R.SH Gold je zaměřeno výhradně na hity od let šedesátých po léta osmdesátá. Tímto se jeho provozovatel dostává de facto do přímého souboje s novou stanicí NDR Plus. Veřejnoprávní program má však tu výhodu, že je šířen i prostřednictvím digitálního rádia DAB+. Stanice R.SH Gold nabídne největší hity od interpretů, jako jsou ABBA, Beatles, Boney M., Cat Stevens, Elton John, Rod Stewart, Smokie, The Sweet a řada dalších. Důvodem ke spuštění speciálního programu věnovaného oldies byly pozitivní reakce na pořady zaměřené na hity právě z tohoto období.

autor: lukpo
Spustit audio