V Polsku startují nové terestrické kanály Metro a WP, naladíte je v multiplexu 8

2. prosinec 2016

Metro TV plánuje nabídnout světovou kinematografii, zahraniční seriálovou produkci, dokumentární tvorbu, stanice WP se stane součástí multimediálního projektu Wirtualna Polska.

Hned dvě nové polské terestrické televize si naplánovaly svůj start na pátek 2. prosince. Do pozemní nabídky DVB-T vstupují kanály Metro a WP. Šířeny budou v nabídce tamního multiplexu 8. Znamená to, že pro jejich příjem tedy bude nutná anténa pro III. pásmo. Z českých vysílačů je možné zachytit tuto digitální síť například z vysílače Jelenia Góra – Sniezne Kotly na 6. kanálu. Multiplex 8 funguje ve stejném pásmu jako digitální rádio DAB.

Metro TV plánuje nabídnout světovou kinematografii, zahraniční seriálovou produkci, dokumentární tvorbu i různé formáty reality show. Půjde tedy o plnoformátovou stanici se zaměřením zejména na zábavu. Chybět nemají ani animované filmy pro děti. Televize například láká na seriál Under The Dome. Web televize je dostupný na adrese: http://metro.tv/. Druhá programová novinka, stanice WP, má přinášet zejména publicistické formáty, pořady o životním stylu a zábavu. Televize WP bude součástí projektu Wirtualna Polska provozující zpravodajský portál WP.pl.

autor: lukpo
Spustit audio