V rakouském DVB-T2 začnou být šířeny i rozhlasové stanice

21. říjen 2016

Zařazení rozhlasových stanic souvisí s technickými změnami, o nichž bude web Digitální rádio v následujících dnech informovat.

Volnou kapacitu v jednom ze svých DVB-T2 multiplexů využije rakouský telekomunikační operátor ORS i pro šíření rozhlasových stanic. Vyplývá to z aktualizované tabulky s přehledem kanálů v jednotlivých digitálních sítích. Informace byla také potvrzena na technickém blogu firmy v rámci diskusního fóra. Plánovaná operace souvisí s technickými změnami naplánovanými na 27. října, o nichž bude ještě web Digitální rádio informovat.

V nabídce DVB-T2 se objeví nově rozhlasové stanice Österreich 1, regiony ORF (Wien, Niederösterreich a Burgenland), Hitradio Ö3 a FM4. Operátor neinformoval, zdali stanice budou šířeny volně, případně kódovaně. Na tomto místě je nutné uvést, že všechny programy v rakouské nabídce DVB-T2 jsou kryptované a je tedy znemožněn jejich příjem na území jiného státu. Většina programů je zpoplatněna, přístup ke stanicím ORF a ATV získá divák při pořízení dekódovacího zařízení – modulu, případně přijímače simpliTV.

autor: lukpo
Spustit audio