V Ústí nad Labem začal fungovat další DVB-T2 multiplex, obsahuje devět programů

22. březen 2018

Jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek zopakoval to stejné, co v předchozí tiskové zprávě. Výstavba této vysílací sítě nadále probíhá a spuštění dalších lokalit bude v dohledné době následovat.

Společnost Digital Broadcasting dnes zprovoznila svůj DVB-T2 multiplex v další lokalitě. Po Teplicích a Ústí nad Orlicí se ho dočkali také obyvatelé Ústí nad Labem a přilehlého okolí. Signál terestrické sítě je dostupný na kanálu 28, Český telekomunikační úřad (ČTÚ) stanovil výkon vysílače na 10 kW v horizontální polarizaci. Součástí multiplexu jsou stanice JOJ Family HD, Nova, Nova Cinema, Nova Action a některé další. Celkem jde o devět programů.

Jednatel společnosti Digital Broadcasting Radim Pařízek zopakoval to stejné, co v předchozí tiskové zprávě. Výstavba této vysílací sítě nadále probíhá a spuštění dalších lokalit bude v dohledné době následovat. Multiplex je možné v tuto chvíli naladit již z dvanácti stanovišť, mimo jiné v Praze, Mariánských Lázních, Hradci Králové, Pardubicích, Brně nebo Ostravě. Nový vysílač má svým signálem zasáhnout více než sto tisíc obyvatel severních Čech a celkově je jeho odběr zajištěn již pro 5,5 milionu obyvatel (52,7 % populace). DVB-T2 multiplex již na Ústecku z Bukové hory provozují České Radiokomunikace (kanál 31), příští týden se s další sítí přidá na kanálu 50 Česká televize.

autor: lukpo
Spustit audio