VIDEO: Poslechněte si, jak bude znít placená dětská televize Nick Jr. v češtině

30. květen 2017

Stanici už mají v nabídce například služby O2TV, T-Mobile TV nebo Digi TV. Vzhledem k lokalizaci se jí chystají zařadit i další hráči.

Placený dětský kanál Nick Jr. bude od 1. června k dispozici v českém jazyce. Operátoři mají už tuto audio stopu k dispozici nyní, aby se na vysílání připravili a mohli zahájit zkušební vysílání – byť v neveřejném testu. Ze zkušebního provozu vyplývá, že čeština bude k dispozici nejen v rámci jednotlivých dětských pořadů, ale také u znělek a některých předělů. Zároveň se rozšíří i distribuce k dalším operátorům – například Skylink.

Nick Jr. už mají v nabídce například služby O2TV, T-Mobile TV nebo Digi TV, program je však k dispozici pouze s anglickou jazykovou stopou. V češtině již vysílá několik let sesterská televize Nickelodeon, jejímž hlavním konkurentem je z pohledu programového složení zejména Disney Channel. Na českém trhu je dostupná i placená televize Nickelodeon HD, která programově kopíruje tuto stanici ve standardním rozlišení. Informace o případně lokalizaci tohoto kanálu ale přesto k dispozici nejsou.

autor: lukpo
Spustit audio