Vlastník kanálů iConcerts a Brava uvádí třetí stanici v Ultra HD rozlišení

18. říjen 2017

„Vzhledem k poklesu pořizovacích nákladů se čím dál tím více domácností rozhoduje pro televizní přijímač s Ultra HD,“ uvedl mimo jiné Eric Boyko, prezident a spoluzakladatel Stingray.

Společnost Stingray, která v České republice provozuje kanály iConcerts, Brava, Classica, C Music a Djazz, připravuje pro operátory třetí program v ultra vysokém rozlišení označovaném také jako 4K. Operátorům bude k dispozici pod názvem Stingray Now 4K. V České republice sice žádný z operátorů komerční provoz UHD vysílání prakticky nenabízí, nicméně do budoucna bude připraveno široké portfolio stanic, ze kterého budou moci hráči vybírat.

Stingray Now 4K přinese obsah výhradně pořízený ve formátu UHD a nikoliv do této kvality přepočítávaný. Stanice bude v první fázi dostupná v německy hovořících zemích, Francii, Španělsku a Velké Británii, provozovatel nicméně potvrdil připravovanou expanzi na další trhy. První fáze expanze do západní Evropy je logická. Právě ta se ukazuje v zavádění UHD jako klíčová. Stingray Now 4K bude hudebním kanálem s výběrem největších mainstreamových hvězd součástnosti, jako jsou Calvin Harris, Billy Talent, Ed Sheeran, Magic!, Scott Helman, Imagine Dragons a řada dalších.

Stingray už v tuto chvíli provozuje UHD kanály Stingray Ambiance s relaxační hudbou a Stingray Festival 4K s výběrem 4K obsahu pořízeným po celém světě. „Televizní technologie se neustále vyvíjejí a my tento trend kopírujeme. Dostupnost 4K obsahu už není určena pouze několika vyvoleným. Vzhledem k poklesu pořizovacích nákladů se čím dál tím více domácností rozhoduje pro televizní přijímač s Ultra HD. Současně s tím se zvyšuje i chuť diváků po Ultra HD obsahu,“ uvedl mimo jiné Eric Boyko, prezident, spoluzakladatel a generální ředitel společnosti Stingray.

autor: lukpo
Spustit audio