Vlastník stanice Nick Jr. plánuje uvést globálně svou herní a hudební aplikaci

23. únor 2018

Pokud se novinka dostane i do České republiky nebo na Slovensko, půjde o velké překvapení. Stanice Nickelodeon HD například vysílala dlouhodobě bez lokalizace a operátor UPC ji proto z nabídky vyřadil.

Společnost Nickelodeon International, která je součástí nadnárodního koncernu Viacom (v Česku mu patří také bezplatný kanál Prima Comedy Central), plánuje na mezinárodní úrovni uvést svou mobilní aplikaci Nick Jr. Play. Jak již z názvu vyplývá, platforma je navázaná na dětský program Nick Jr. Ten byl nedávno na našem trhu lokalizován do češtiny. V nabídce ho má řada operátorů, mimo jiné Skylink, UPC, O2TV, SledováníTV.cz a řada dalších.

Nick Jr. Play v sobě spojuje svět her a hudby. Nickelodeon International uvedl tuto platformu nejprve ve Spojených státech, kde již zaznamenala šestnáct milionů stáhnutí. Nově je dostupná i pro zájemce ve Velké Británii a Dánsku, další trhy mají následovat v nadcházejících měsících. Jmenovitě o České republice ani Slovensku se ale tisková zpráva vyloženě nezmiňuje. Uvedení aplikace na našem trhu by bylo z pohledu naší redakce spíše překvapením. Připomeňme skutečnost, že dlouhodobě bez lokalizace (nikoliv vinou operátora) vysílala v nabídce UPC Česká republika stanice Nickelodeon HD. Později byla proto vyřazena a nahrazena českou verzí programu Cartoon Network.

autor: lukpo
Spustit audio