Vlastník UPC s investicemi do svých sítí nekončí, sází na internetovou domácnost

13. září 2016

Jako jednu z nejbližších novinek má firma v České republice uvést funkci týdenního zpětného zhlédnutí prostřednictvím Horizon boxů.

Miliardové investice v uplynulých letech putovaly do výstavby a modernizace sítí ve všech zemích Evropy, kde působí společnost Liberty Global - v České republice mimo jiné vlastník kabelového operátora UPC. V následujících letech má tento trend pokračovat. Jedním ze strategických kroků byla konsolidace a upevnění její pozice. U nás reprezentuje globálního hráče operátor UPC. Balan Nair, Executive Vice President and Chief Technology Officer, Liberty Global novinářům na veletrhu IBC v Amsterdamu řekl, že investice budou pokračovat.

Nair označil region střední a východní Evropy, kam spadá i Česká republika a Slovensko, za stejně důležitý jako Evropu západní. V následujících letech chce podle jeho slov sázet na takzvané Connection Products, tedy produkty, které jsou připojené v domácnosti prostřednictvím internetu. V případě Liberty Global bezdrátově. UPC už v České republice rozjelo reklamní kampaň na nový modem, který firma prezentuje pro kvalitnější a stabilnější připojení. Jeho uvedení plánuje i na dalších trzích, kde působí.

Operátoři placených služeb pozorují i v České republice trend, kdy se sleduje televize nelineárně, tedy prostřednictvím zpětného zhlédnutí, archivů a podobně. Zástupci Liberty Global v rámci své prezentace uvedli, že v zemích, kde již tyto funkce byly uvedeny, sleduje televizi takto okolo 70 % zákazníků. V případě Liberty Global tuto možnost přináší platforma Horizon, která je v tuto chvíli dostupná v deseti zemích včetně České republiky i Slovenska a využívá ji okolo dvou milionů klientů. Platformu Horizon Go plánuje firma rozšířit po operačních systémech Android a iOS (a PC) také na Windows 10.

Balan Nair a editor webu Digitální rádio Lukáš Polák na veletrhu IBC

Balan Nair v krátkém osobním rozhovoru pro web Digitální rádio uvedl, že firma plánuje i v následujících letech uvádět nové produkty. V případě České republiky půjde o rozšiřování aplikací dostupných v rámci platformy Horizon a bude pokračovat i spolupráce s lokálními poskytovateli obsahu. V tuto chvíli jsou on-line dostupné pořady České televize, FTV Prima, CET 21 (Nova), Disney a v horizontu několika dní by se měly objevit i pořady televize JOJ. Již dříve oznámená možnost přehrávat pořady až sedm dní zpětně prostřednictvím Horizon boxů je v plánu pravděpodobně na přelomu září a října.

autor: lukpo
Spustit audio