Vstup do DVB-T2 v Německu potvrdily další dvě televize ve vysokém rozlišení

22. březen 2017

Volně budou v německé pozemní televizi druhé generace vysílat veřejnoprávní kanály ARD a ZDF i náboženské stanice Bibel TV. Všechny programy budou k dispozici v HD.

Součástí placené DVB-T2 nabídky freenet TV v Německu budou také stanice Tele 5 HD a N24 HD. S odvoláním na dnešní tiskovou konferenci zástupců terestrické platformy, jejíž chod technicky zajišťuje společnost Media Broadcast., o tom informují tamní média. V současné době je tak potvrzeno zařazení sedmnácti privátních kanálů, jejichž přehled je k dispozici na oficiálním webu služby v kategorii freenet TV Programme.

Kromě těchto stanic budou k dispozici také veřejnoprávní kanály ARD a ZDF. Většina programů bude v DVB-T2/HEVC multiplexech dostupná ve vysokém rozlišení, privátní televize, jak již bylo řečeno, ale budou kódovány. Výjimku tvoří pouze Bibel TV HD, která již volně dostupnou distribuci potvrdila. Web Digitální rádio se procesu přechodu na DVB-T2 v Německu dlouhodobě věnuje. Vypínání DVB-T v prvních oblastech, které je stanoveno na středu 29. března, bude pochopitelně sledovat a aktuální informace předá svým čtenářům.

autor: lukpo
Spustit audio