Zpravodajská televize Euronews nabízí nově třistašedesátistupňová videa

20. září 2016

Novináři Euronewsu prošli školením na využívání brýlí Samsung Gear 360. Právě jihokorejská firma je technologickým partnerem celého projektu.

Panevropský zpravodajský kanál Euronews začal jako novinku pro diváky a návštěvníky svých webových stránek nabízet třistašedesátistupňová videa. Stanice se tak připojila zejména k trendu posledních měsíců, kdy řada vysílatelů přichází s natáčením videí označovaných jako VR 360. Zkratka VR označuje virtuální realitu. Jde o to, že divák má možnost sledovat nejen aktuální dění, ale i s obrazem různě manipulovat a získat tak větší pozorovací úhel.

Novináři Euronewsu prošli školením na využívání brýlí Samsung Gear 360. Právě jihokorejská firma je technologickým partnerem celého projektu. Divák má možnost sám vybrat si úhel, pod jakým chce snímanou scénu sledovat, a to buďto za použití myši, případně pohybem mobilního telefonu nebo tabletu. Tyto materiály budou k dispozici prostřednictvím několika kanálů – na euronews.com , YouTube, Facebooku a případně webech, které se videi s virtuální realitou zabývají, například Vrideo. Zdali bude formát VR 360 skutečně novým směrem, kterým se bude video ubírat, nebo půjde o slepou kolej podobně jako před lety 3D, ukáže pochopitelně čas.

autor: lukpo
Spustit audio