Zpravodajská televize z24 začala testovat v pražské Regionální síti 4

24. duben 2017

Zpravodajský kanál z24 může v DVB-T multiplexu vyplnit volnou programovou kapacitu po dnes již nevysílající TV Regina, které nedávno regulátor, tedy RRTV, odebral licenci.

Pražská regionální DVB-T síť 4 fungující na kanálu 46 z lokalit Strahov, Ládví a Zelený pruh se dnes po 10. hodině rozrostla o programovou pozici určenou pro zpravodajský program z24. Stanice v tuto chvíli prozatím ještě nemá licenci, takže „vysílání“ je složeno pouze ze statické obrazovky s rozlišením 720x576 obsahující logo stanice a textové informace, že start by měl proběhnout v průběhu léta. Za chystanou televizí stojí maďarský podnikatel Pál Milkovics a jejím minoritním majitelem je Vladimír Železný.

Zpravodajský kanál z24 může v DVB-T multiplexu vyplnit volnou programovou kapacitu po dnes již nevysílající TV Regina, které nedávno regulátor, tedy RRTV, odebral licenci. V současné době jsou v Regionální síti 4 šířeny programy Kinosvět, Praha TV, Retro Music TV, Slušnej kanál a již zmiňovaná z24 (promo obrazovka), z rozhlasových stanic pak Rádio Dechovka a Český Impuls. V multiplexu naladí zájemci také programovou pozici po TV Harmonie, která však již rok v této síti nevysílá. Provozovatel multiplexu, společnost Prague Digital TV, si tak otvírá možnost zařazení nového programu právě na toto místo.

autor: lukpo
Spustit audio