Zpravodajský kanál Euronews má ze čtvrtiny ovládnout společnost NBC Universal

16. únor 2017

Podle zdroje blízkému jednání by se měla investice pohybovat okolo třiceti milionů amerických dolarů, v přepočtu tedy přibližně 765 milionů korun.

Pětadvacetiprocentní podíl v panevropském zpravodajském kanálu Euronews by měla převzít společnost NBC Universal. Informovala o tom agentura Reuters, zprávu nicméně zveřejnila na svém webu přímo i CNBC. Reuters uvádí, že americký mediální gigant je v závěrečné fázi jednání. Plánovaná investice NBC Universal by měla přinést možnost oslovit více než čtvrt miliardy nových domácností. Stanice má nadále pokračovat pod svým dosavadním názvem.

Podle zdroje blízkému jednání by se měla investice pohybovat okolo třiceti milionů amerických dolarů, v přepočtu tedy přibližně 765 milionů korun. Celou transakci ještě musí schválit akcionáři Euronews, k čemuž by mělo dojít do konce března, nejpozději začátkem dubna. Historie multijazyčného zpravodajského kanálu sahá do roku 1993 a je z 53 % ovládána egyptskou společností Media Globe Networks, zbytek je pak kontrolován konsorciem evropských veřejnoprávních kanálů. Cílem vzniku televize Euronews bylo vytvoření evropské verze americké CNN.

autor: lukpo
Spustit audio