Zveřejněn přehled stanic, které chtějí v DAB vysílat pro Lyon, Lille a Štrasburk

23. leden 2017

Zájem o technologii má například francouzské Radio Classique. Alternativní distribuční kanály chápe jako nové možnosti, jak se dostat k posluchačům.

V úředním věstníku francouzské vlády byl zveřejněn dokument, který přináší seznam hráčů zajímajících se o digitální vysílání DAB+ ve městech Lyon, Lille a Štrasburk. Celkem jde o desítky stanic z řad převážně menších a malých hráčů. Pro šíření signálu bude využito stejně jako v ostatních městech, která již DAB využívají, III. pásmo. Velcí hráči včetně veřejnoprávního rozhlasu se prozatím tohoto vysílání neúčastní.

Jednou ze známějších stanic, která o digitální rozhlas projevila zájem, je Radio Classique. Ta už je v současné době k dispozici v Paříži, Nice a Marseille. Jak již web Digitální rádio v uplynulých měsících své čtenáře informoval, Classique má již relativně velkou základnu posluchačů na internetu, a to nejen prostřednictvím počítačů (stolní PC, notebooky), tak i na tabletech a mobilních telefonech. V technologii DAB+ uvidí potenciál, jak je možné nadále růst. Výběrové řízení regulátora CSA na obsazení nových lokalit bylo vyhlášeno v polovině loňského roku.

autor: lukpo
Spustit audio