DPS přivítal rok 2017 Novoročním koncertem

16. leden 2017

Na velkém Novoročním koncertě, který proběhl v pátek 13. ledna 2017 ve zcela zaplněném evangelickém kostele U Salvátora, se představila všechna čtyři oddělení Dětského pěveckého sboru, jež přednesla zaranžované lidové a dětské písně s převážně zimní tematikou.

Koncert zahájili sboroví nováčci z přípravného oddělení A4, kteří v pátek po teprve tříměsíčním společném zkoušení odzpívali své první veřejné vystoupení. Navazující přípravka A3, opět pod vedením Anny Smolíkové, zazpívala kromě českých písní také americký tradicionál She´ll Be Coming Round the Mountain.

Třetí v pořadí vystoupilo přípravné oddělení A2, jež řídila Michaela Steinbauerová a Novoroční koncert pak vyvrcholil písňovým pásmem Zima z cyklu Český rok skladatele Jana Hanuše v podání koncertního oddělení A1 pod vedením sbormistryně Věry Hrdinkové.

Kromě toho, že se zpěváčci se v průběhu vystoupení sami doprovázeli na celou řadu perkusních a rytmických nástrojů, na koncertě účinkovali jako hosté také flétnový soubor Siringa pod vedením Miroslava Bureše, na klavír sbor doprovodila Veronika Ptáčková.

Děkujeme všem návštěvníkům za hojnou účast a krásnou atmosféru, kterou se podařilo navodit. Pro ty, co vystoupení nestihli, přinášíme alespoň fotografie z koncertu.

Spustit audio