DPS přivítal rok 2018 novoročním koncertem U Salvátora

22. leden 2018

V pátek 19. ledna 2018, jsme se všichni my, kteří zpíváme v DPS Českého rozhlasu, sešli v kostele sv. Salvátora. S velkým nasazením a láskou jsme postupně předvedli repertoár, který jsme pro vás připravovali již od září.

Nejvíce jsme drželi palce našemu přípravnému oddělení A4, které je složené z úplných začátečníků. Naši nováčci vše zvládli profesionálně, bez strachu, velmi soustředěně a krásně zazpívali všech 7 připravených písní.

Michaela Steinbauerová, která vede všechna přípravná oddělení, se všemi odvedla skvělý kus práce, protože i zbylé dvě (A2 a A3) přípravky se nenechaly zahanbit a všechny své písničky zazpívaly precizně, čistě, s krásným, soustředěným výrazem. Myslíme si, že koncertní A1 sbor dokázal mnohé diváky překvapit svým provedením A little jazz mass (B. Chilcott).

Mše je rytmicky a výrazově náročná skladba, se kterou si zpěváci a zpěvačky naší A1, pod vedením hlavní sbormistryně Věra Hrdinkové, poradili na jedničku s hvězdičkou. Nadšený potlesk po závěrečném Agnus Dei toho byl důkazem.

V našem hodnocení nesmíme zapomenout na atmosféru při zpívání společné písně Ta naše písnička česká (K. Hašler), kdy se spojily ke společnému zpívání všechny sbory a dokonce rozezpívaly i zcela zaplněný (450 diváků) kostel. Děkujeme všem za inspirující atmosféru a těšíme se na další společné objevování tajů Království Hudby.

Fotografie, ktré si můžete libovolně stahovat, pro vás zachytil fotograf David Tichý.

Spustit audio
autor: Dětský pěvecký sbor ČRo