Všehokniha - premiéra v Divadle Minor

28. září 2018

Premiéra představení DRDS podle knihy Guuse Kuijera Všehokniha v překladu Magdy de Bruin Hüblové."Tomáš viděl věci, které nikdo jiný neviděl. Nevěděl, čím to je, ale bylo to tak odjakživa.“ Tak začíná kniha nizozemského autora Guuse Kuijera, jednoho z nejvýznamnějších nizozemských spisovatelů pro děti a mládež, jediného nizozemského laureáta mezinárodní Ceny Astrid Lindgrenové, označované za Nobelovu cenu pro dětskou literaturu. Ve „Všehoknize“ vypráví příběh malého Tomáše, který před krutou realitou tyranského otce utíká do snění a představ. Ty mu dávají naději a sílu, aby se nakonec svému otci postavil a stal se tím, čím odjakživa chtěl být, až vyroste: šťastným. Jedinečná kniha, dojemná i humorná zároveň, prodchnutá jemnou ironií a neutuchající vírou v sílu lidské vůle.“

Dismanův soubor zahrál v premiéře představení Všehokniha na Malé scéně Divadla Minor ve středu 26. září 2018 v 18.00 hodin. Po představení následovala beseda s diváky. Milá a zajímavá slova pronesla překladatelka knihy paní Magda de Bruin Hüblová. Za Všehoknihu byla nominována na Zlatou stuhu a za svůj překlad získala Výroční cenu nakladatelství Albatros.
V představení vystoupila nejen Dismančata, ale i bývalé Dismanče - dnes asistent souboru Josef Kaňka a jednu z rolí si zahrála i vedoucí souboru Jana Franková.

Všehokniha
autor: Hana Novenková
Spustit audio