Young Film Fest 2018 - Hodnocení a závěrečné hlasování o vítězném filmu

8. květen 2018

Young Film Fest je celoevropský festival, který se koná ve stejný den v 34 městech 34 států Evropy a tento rok i v Austrálii.V průběhu dne děti shlédly 3 nejlepší evropské filmy za posledaní rok a rozhodly o vítězném snímku! Cena byla ještě ten večer předána režisérovi vítězného filmu. Hlasování a závěrečné udělení ceny režisérovi vítězného filmu jsme mohli sledovat v živém vysílání EFA - European Film Academy v 19.00 hodin.

Dětská porota za Českou republiku se sešla v neděli 6. května 2018 v Centru současného umění DOX. Deset Dismančat ve věku 12 - 14 let bylo členy české poroty. Rozhodnutí o pořadí filmů za Českou republiku poslala porota večer do Evropské filmové akademie. Dvě děti ohlásili výsledky ze vzducholodě v pražském DOXu - s dívkou z Dětského rádia Mělník to byl Kryštof Racek z Dismanova rozhlasového dětského souboru. Podívejte se na záznam.

Young Film Fest 2018

Nominované filmy v roce 2018: Girl in Flight (Únik do Říma) - Itálie, Hobbyhorse Revolution (Revoluční koníček) - Finsko, Wallay - Francie.
Výtězem ceny EFA Young Audience Aword 2018 se pro rok 2018 stal film Wallay (Francie) režiséra Berniho Goldblata. Gratulujeme!

autor: Hana Novenková
Spustit audio