Dvojprogram ve sváteční den

13. září 2015

Dismanův soubor vznikl 15. září 1935, před 80 lety. Proto jsme si na stejné, avšak letošní datum zamluvili Malou scénu divadla Minor ve Vodičkově ulici. Od 18 hodin se tam představí celý současný Dismanův rozhlasový dětský soubor.

Nejprve mladší polovina souboru uvede představení s názvem “Květovaný kůň“, tedy scénickou podobu svérázného slabikáře, který dětem internovaným v terezínském ghettu předložil Norbert Frýd. Po přestávce se naopak starší soubor rozloučí s inscenací „Kam kane mana“, básnickou sbírkou Renaty Pohorské, která byla závěrečnou režijní prací dosavadní umělecké vedoucí DRDS Zdeny Fleglové. Derniéra bude zároveň absolventským představením nejstarších členů Dismanova souboru.

Dodejme, že ke slavnostnímu zahájení 81. umělecké sezony DRDS dojde v úterý 29. září ve velkém sále Minoru od 18 hodin, vstupenky jsou v prodeji v pokladně Minoru za 80, Kč: inu, co rok, to koruna.

Snímek zachycuje účinkující „Many“ v Malovaném refektáři Želivského kláštera, kde se obě představení („Květovaný kůň“ i „Kam kane mana“) hrála letos v sobotu 15. srpna.

autor: Václav Flegl
Spustit audio