Jan Cimický: Kachnu v jakémkoli množství
Psychiatr a básník Jan Cimický nám prozradil, že si potrpí na pravou českou klasiku – pečenou kachničku.
K tomuto tradičnímu jídlu nesmějí chybět dobré knedlíky a samozřejmě ani zelí. A právě to je pro řadu českých (a moravských) gurmánů jablkem sváru.
Je lepší kysané, nebo sladké? Čerstvé, nebo vařené? A co teprve samotný druh - je libo červené, nebo raději bílé?
Sám Cimický ovšem tato dilemata neřeší, jak ostatně sám říká – „nejsem rasista“. Maličko vybíravý ale přeci jen je, a to v otázce porce – vždy raději větší než malou!
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.