Roman Šmucler: Jím vše, co leze. Od hadů až po mravence

25. únor 2016

Jeho motto zní: „Žiju, abych jedl.“ Ale nejen to. Vášeň pro jídlo totiž snadno skloubí i s vášní pro cestování.

Zakládá si na tom, že všude jí lokální pokrmy. A je jedno, jestli se zrovna nachází doma v Čechách, nebo v nějaké exotické zemi.

V Jižní Americe takhle třeba neváhal ochutnat nejrůznější červy, hady a neunikli mu dokonce ani mravenci.

Čtěte také

Známý stomatolog vysoce oceňuje i poklady české kuchyně. Za jeden takový považuje ovocné knedlíky, ale nezapomíná ani na tradiční svíčkovou. Nejraději má tu ze zvěřiny.

Nikdy ovšem nevynechá ani dobrou polévku. V naší anketě by proto zřejmě hlasoval pro jihočeskou kulajdu. V těsném závěsu by ale určitě bylo kyselo.

Jen škoda, že v Praze si tuto krkonošskou polévku skoro nikde neobjednáte. Ale nebojte. Jak si ji v pohodlí domova připravit, to se už brzy dozvíte na našich stránkách.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.