Simona Stašová: Déle jím, než vařím
Základní kuchařskou poučkou známé české herečky Simony Stašové je pochutnávat si na jídle déle, než kolik zabere jeho příprava. Jakmile je to totiž naopak, ztrácí chuť!
Není proto divu, že jejím nejoblíbenějším jídlem je jednoduchá italská klasika – Caprese.
Základem jsou rajčata a sýr mozzarella, vyrobený z kravského, případně buvolího mléka.
To vše – nebo málo – se pouze přelije panenským olivovým olejem a posype natrhanými lístky čerstvé bazalky. A není k tomu lepší přílohy, než je rozpečená bageta.
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.