Španělští holoubci Jiřího Holoubka

25. únor 2016

Na vlastní kuchařské tvorbě si náš ranní moderátor prostě nepochutná. Pečení holubi mu do úst jednoduše musí přiletět sami!

Ne vážně, není v tom nic nadpřirozeného. Za vším jsou jen obyčejní španělští ptáčci a nechuť Jiřího Holoubka k vaření.

Nejraději totiž je, když mu je připraví někdo jiný. Ať už tedy budete vařit pro něho, nebo pro sebe, na čtyři porce budete potřebovat.

  • 600 g hovězího roštěnce
  • 100 g bílé slaniny
  • 1 párek
  • 1 cibuli
  • 2 vejce (natvrdo)
  • 4 nakládané okurky
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • jíška

Maso nakrájíme na čtyři plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Do plátků masa rovnoměrně rozdělíme uvařené vejce, párek, okurku, kousek slaniny a několik koleček cibule.

Závitky vyjmeme a uložíme je v teple. Zbylý výpek ještě porestujeme, zalijeme vodou, zahustíme jíškou a vaříme ještě asi 20 minut. Ptáčky servírujeme přelité omáčkou a nejlépe s vařenou rýží nebo houskovým knedlíkem.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka