Dobrá vůle

28. květen 2015

Dokumenty o hrdinech všedních dnů. O aktivitách a lidech, kterým leží na srdci také osudy těch druhých.

I když jste děním kolem sebe možná dost zklamaní, pořád je hodně těch, kteří nemyslí jenom na sebe a na svůj osobní prospěch. A nezištně pomáhají druhým. Jejich nadstandardní přístup, dobrá vůle, zasahuje do mnoha příběhů, složitých situací a osudů. A často změní jejich směr.

Dobrá vůle chce vyvažovat převážně negativní a konfliktní obraz světa, který média každodenně předkládají. Ráda by tak přispěla k pravdivějšímu zprostředkování každodenní reality.


Mnohé pořady z cyklu Dobrá vůle získaly ocenění v různých rozhlasových a novinářských soutěžích nebo reprezentovaly Český rozhlas na mezinárodních přehlídkách v zahraničí.

Ukazujeme, že lidé s „dobrou vůlí“ se objevují všude, bez ohledu na náboženské vyznání, světonázorovou nebo politickou orientaci. A že si mohou být vzájemně velkou inspirací i oporou.

Hledáme lidi, příběhy, osudy i aktivity, za nimiž stojí upřímná touha učinit svět lepším. Dokumentujeme dramatické zápasy mnohdy „obyčejných“ lidí, kteří dokážou čelit nepřízni osudu, ale také nespravedlnosti, nepochopení, závisti, konformismu atd.

Žánr každého pořadu určuje samo téma nebo prezentovaný příběh. Může tak jít o rozhovor, reportáž, reportážní rozhovor, dokument atp. Autoři Dobré vůle patří k nejlepším českým rozhlasovým dokumentaristům.

Připravuje:
Lenka Svobodová (dramaturgie)

Historie:
Pořad vysílá Český rozhlas Dvojka od ledna 2008. Záznamy dílů najdete v iRadiu. To, jestli jsou tam po omezenou dobu, jen k on-line poslechu nebo ke stažení, určují autorská práva ke každému autorskému dokumentu zvlášť.

Spustit audio