Policistka hodná je

3. září 2016

Jak se vyučuje právo a kriminalistika? Zvukový portrét Hany Pacíkové, vítězky 22. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky Zlatý Ámos.

„Studenti, kteří mají nějaký problém, mě vždycky přitahují jako magnet,“ říká o sobě Hana Pacíková. O vítězce ankety Zlatý Ámos 2015 jedna ze studentek prohlašuje, že je to nejspravedlivější člověk, jakého zná.

Zasvěcený vhled

Finále ankety vysílal Český rozhlas. Slavnostním vyhlášením provázel moderátor Tomáš Černý. Ten je také autorem rozhlasového dokumentu o Haně Pacíkové a o jejích studentech.


studenti v přihlášce do ankety Zlatý ÁmosDíky svému krásnému úsměvu a vždy dobré náladě dokáže rozzářit celou třídu. Prožívala s námi naše dospívání, první lásky, starosti a veškeré problémy. Konec každého školního roku jsme si společně zpříjemňovali výlety, které jsme prožili na úžasných místech se skvělými lidmi včetně naší paní učitelky.

Dokument nabízí i jakýsi vhled do prostředí, kde se vzdělávají (nejen) budoucí policisté. Setkání s kantorem v uniformě otevírá témata jako vztah ke zbraním, pokora, ale také laskavost, odhodlání pomáhat a podobně.

Zlatý Ámos

Anketu o nejoblíbenějšího učitele České republiky vyhlašuje a organizuje nevládní a nezávislé občanské sdružení Klub Domino, Dětská tisková agentura. Jejím posláním je především popularizace pedagogů, kteří podle hodnocení dětí, žáků a studentů významně přispívají k utváření kvalitního vztahu mezi žáky a učiteli.

Zlatý Ámos 2015. Vítězkou se stala Hana Pacíková

Dramaturgie pořadu: Lenka Svobodová. Audiozáznamy najdete po odvysílání v Archivu pořadů.

Spustit audio