Kazatel rock and rollu. Dokument o zakladateli kapely Garáž Ivo Pospíšilovi a o hledání odpovědí na strach ze změn

24. červen 2018

Dokument studenta brněnské JAMU Michaela Sodomky vznikl jako konfrontace „old schoolového“ Iva a zástupce té „mladé“ generace. Natáčením strávili zimu včetně období Vánoc, které Tea Jay Ivo strávil jak jinak než prací spojenou s muzikou.

Ivo Pospíšil zasvětil svůj život mnoha hudebním projektům. Založil kapelu Garáž a spolupracoval s českými undergroundovými kapelami jako The Plastic People of the Universe, nebo DG 307. Socialismus jako období nesvobody a odevzdanosti strávil bojem za prosazení hudby, které věřil.

Ivo Pospíšil, Vladimír Jurásek – Příliš pozdě zemřít mladý

Po Sametové revoluci prožil největší produkční a muzikantské úspěchy, ale také problémy v osobním životě a neshody v kapele. Dal se ale dohromady namísto toho, aby to zabalil, jak by asi učinilo i mnoho mladších lidí, než je Ivo. Vymyslel si přezdívku Tea Jay Ivo a začal pouštět rock and rollovou muziku v klubech, barech, na večírcích či festivalech.

Ve snaze seznámit ostatní s hudebním žánrem, který miluje, pomáhá Ivovi Klára, moje nevlastní sestra. Ta mě s ním seznámila a díky ní jsem mohl poznat a snad také pochopit člověka, který je schopen oslovit o několik generací mladší lidi, a neustále se vrhat do vymýšlení a především plnění dalších nových výzev.

03415474.jpeg
autoři: Silvia Divékyová , Michael Sodomka
Spustit audio