Lucie Bílá Stop-time. Vždycky se ptám srdce

10. duben 2016

Soustředěný, hloubavý rozhovor se prolíná s písněmi z živě natáčeného koncertu, který měla Lucie Bílá v půlce února v Příbrami. Den před koncertem jí zemřela maminka. Dokument k padesátinám, které Lucie Bílé oslavila 7. dubna 2016.

Měl jsem velkou obavu, jestli se představení nezruší. Nic takového se ale nestalo. Lucie přijela a jako vždy kolem sebe rozdávala úsměvy a na jevišti odvedla profesionální výkon. Jen povídání s diváky ten večer vynechala.

Když jsme potom s nějakým časovým odstupem natáčeli hlavní rozhovor, samozřejmě mě zajímalo i to, kde bere sílu v tak těžkých životních situacích vyjít před publikum a zpívat. Vždyť zpěv stojí na emocích a ty můžou člověka snadno převálcovat.

Lucie Bílá je stálicí naší populární hudby už víc než 25 let. Má 18 zlatých slavíků, čtyři ceny hudební akademie, cenu Thálie, zlaté a platinové desky. Koncertuje, natáčí desky, občas hraje ve filmu nebo v televizi, září ve výpravných muzikálech. Ale o tom se v dokumentu příliš nemluví.

Lucie Bílá

Víc prostoru než zpěvačka Lucie Bílá v něm má obyčejná holka a silná ženská Hanka Zaňáková. Čili Lucie Bílá v soukromí, jak ji neznáte. Posluchači se dozvědí, co Lucii a Hanu rozděluje a v čem se naopak doplňují. Pro obě ale platí jedno společné: v profesi i v osobním životě je rozhodující intuice.

Všechny Dokumenty Dvojky najdete po jejich odvysílání taky v Archivu pořadů.

autor: jht
Spustit audio