Modrá krev: Rod Belcredi

30. srpen 2015

Rod s nejdelší historií z cyklu Modrá krev. Jeho dějiny se počítají od roku 1010. Ludvík Belcredi vám například přiblíží, jak po roce 1990 vyhledal potomky svého rodu v Itálii, kteří neměli ani tušení, že patří ke staré italské šlechtě.

Rod Belcredi se z Lombardie dostal na Moravu. Dnes jeho příslušníky můžeme potkat v Brně-Líšni, Brodku u Prostějova nebo Jimramově na Vysočině. V Brně-Líšně dnes žije archeolog Ludvík Belcredi s rodinou a stará se obnovu rodinného majetku.

Co mají společného Rádio Svobodná Evropa, Pavel Tigrid, Anastáz Opasek a Brodek u Prostějova? Se všemi spojil svůj život Richard Belcredi, potomek moravského rodu.

Volný cyklus Modrá krev

Dějiny rodu Belcredi a svá setkání s českými aristokraty přiblíží stálý host této volné série dokumentů a autor knih Příběhy, Návraty a Paradoxy české šlechty, Vladimír Votýpka.

Když v roce 2009 Tomáš Černý a Martin Groman natočili dokument s bratry Františkem a Antonínem Kinskými, netušili, kam až to dospěje. V dalším roce přibyl Zdeněk Sternberk, po něm Antonín Bořek Dohalský a nakonec Tomáš Czernin. Z jednoho pořadu vznikl cyklus Modrá krev.

Tomáš Černý a Ludvík Belcredi před líšeňským hřebčínem
autoři: Martin Groman , Tomáš Černý
Spustit audio