Matěj Ruppert: Prožívám skvělej život

10. duben 2014

Se skupinou Monkey Business zpívá už 15 let. Opičky předváděl i ve StarDance. V televizi teď ale až k opici stopuje svoje předky. Vším se prý baví. A proč ne? Když máte v rodokmenu Švejka...

Matěj Ruppert je s rokem, který končil třináctkou, spokojený. Oženil se, kapela měla skvělé koncerty a ve StarDance skončil čtvrtý. Navíc tam získal dobré přátele. „Zrovna včera jsme seděli na pivu a vzpomínali.“

Klikněte na video a podívejte se, jak hvězdy tančí v rozhlase:

Skupina Monkey Business bude příští rok slavit 15 let. „My tu historii počítáme od prvního koncertu a ten byl v roce 2000. Proto je 15. výročí až příští rok. Taky se to líp počítá. Chceme mít speciální turné se zahraničním hostem,“ říká Matěj Ruppert.

Jako dárek pro kapelu by chtěl, aby všech osm desek vyšlo na vinylu. Včetně té, která teprve vzniká. Teď jen sehnat půl milionu.

Čtěte také

Za 15 let skupina nezažila ponorkovou nemoc. „My jsme dobře osobnostně poskládaní. Drtivá většina si dobře hlídá svoje ego a to je důsledek toho, že spolu můžeme být patnáct let,“ poznamenal Ruppert.

Nedávno seděli v šatně a pouštěli si staré nahrávky. „Když jsme točili druhou desku, tak já jsem sám se sebou nebyl spokojený, ale když jsem to slyšel s odstupem, tak jsem si říkal, že to není špatné.“


První nabídku do StarDance jsem nepřijal

Bál se , že by kapela dva měsíce nehrála, a tak první nabídku do StarDance odmítl. Pak litoval, dohodl se s manažerem a šel do toho. Návštěvnost kapely na facebooku raketově stoupla.

Tancování je i pro něj jako šoumena prý náročné, protože se musí plnit pravidla pohybu. „Já jsem od přírody velmi líný člověk, ale když se do něčeho vrhnu, tak to jde. Poznal jsem nové přátele,“ připouští. Sliboval si, že nepřestane trénovat. Pravidelnost ale nevyšla.


Máme v rodě houslistu i Švejka

V současnosti Matěj Ruppert pátrá v televizním pořadu Tejemství rodu po svých předcích. Je připravený na to, že některá zjištění nemusí být lichotivá. „Mě jen tak něco nerozhází,“ myslí si.

„Rodiče prošátrali všechny zásuvky, všechny rodné listy. Objevil jsem dva členy rodiny, o kterých jsem nevěděl. Jeden z nich byl světový houslista a jeho bratr první divadelní představitel Švejka,“ chlubí se.

Proč vrátil Matěj Ruppert hudební cenu soutěže na internetu? V jakých dalších skupinách zpívá? Poslechněte si ze záznamu v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.