Bylinky a dobrá nálada pomáhají detoxikovat a zvyšovat imunitu, říká autorka diagnostického softwaru

31. říjen 2014

Každý má doma v lékárně spoustu pilulek. Na neduhy ale někdy stačí jen tělo detoxikovat. Jak? To vám poradí trochu překvapivě badatelka v oboru informační medicíny.

„Klasické léky jsou chemické sloučeniny, které mají vedlejší účinky. Kromě toho může mezi nimi docházet k interakcím. A to škodí,“ vysvětluje Marie Vilánková. Běžné zdravotní problémy bychom podle ní měli řešit především pomocí přírody.

Dobrá nálada, bič na toxiny

Zvládnout rostoucí nároky dnešní doby a ukočírovat všechno po stránce fyzické i psychické je čím dál složitější. Hlavně proto, že se zhroutily tradiční rodinné struktury. Dnešního člověka prý nejvíc ničí nejistota. „Nejen z hlediska emocí, ale i toxinů.“

Čtěte také

Toxiny vylučujeme všichni. Ale každý jinak. Spokojení lidé s tím nemají větší problémy.

„Ve stresu se ale stáhnou určité svaly, zablokuje se lymfa a toxiny nemůžou ven. Hromadí se,“ varuje lektorka řízené a kontrolované detoxikace organismu.

Psychické kořeny nemocí

Generace, rodina, věk, radost, smích, volný čas

Dobré psychické nastavení má velký vliv i na imunitu. „Všichni si myslí, že myšlenky jsou něco nehmotného. Ale ty se otisknou do fyzické hmoty.“ V těle totiž proběhnou chemické reakce.

Úzkost má například za následek nehybnost a zástavu dechu. Při jejím častém prožívání se z toho může vyvinout třeba astma.

Detektor lži na neduhy těla

Marie Vilánková vystudovala informatiku a je autorkou diagnostického softwaru. Je založený na nervovém systému jako důležitém indikátoru pro sběr informací.

„Pomocí jednoduchého přístroje se zjišťuje kožní odpor. Tedy to, na co organismus reaguje. Je to pomůcka podobná detektoru lži.“

Celostní medicína bere v úvahu všechny orgány. „Když je někde v těle problém, tělo ho obvykle přesouvá jinam. Člověk je třeba přesvědčený, že má problém se srdcem. Ale pak se ukáže, že to jsou ledviny. Málokdy je problém tam, kde se navenek ukazuje.“

Jak je to s intolerancí k některým potravinám a celiakií? Jak pomáhat tělu k rovnováze? Poslechněte si ze záznamu v iRadiu.

autoři: eh , Stáňa Lekešová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.