Bára Havlíková prozrazuje intimní pocity budoucí matky

2. únor 2011

Hosty středečního (2. února) předpoledního rozhovoru byly hned dvě ženy, Bára Havlíková a Magdalena Holancová. Představily nám projekt Těhulka Live.

Bára Havlíková čeká ve svých 29letech druhé miminko. Rozhodla se pro mnohé z nás určitě k netradičnímu kroku: podělit se s posluchači Dvojky a návštěvníky internetu o své dojmy a pocity, které budoucí maminka během těhotenství prožívá. Pomáhá jí s tím server babyweb.cz a redaktorka projektu Magdalena Holancová.

Bára Havlíková píše každý týden svůj deníček, který je na stránkách zveřejněn.
„Sledujeme ji nejen z pohledu osobních pocitů, ale každý článek je doplněn o komentáře lékařů z pražského Ústavu pro péči o dítě a matku a hlavně o diskusi s dalšími budoucími maminkami. Každý měsíc se Bára nechá vyfotit s bříškem a bez oblečení a vznikne tak unikátní projekt, kdy je na fotkách možno pozorovat, jak se dítě v bříšku vyvíjí,“ řekla M. Holancová.

Bára Havlíková

Bára Havlíková s tímto focením prý měla ze začátku docela problémy a obavy. „Když jsem se fotila poprvé, tak jsem měla 10 měsíců po porodu prvního dítěte. Moje tělo není v plné kondici. Měla jsem z toho opravdu obavy. Shodit ten župan a postavit se před cizího muže znamenal pro mě 300°C v těle,“ dodala.

K projektu se dostala vlastně náhodou. Když šla od svého gynekologa, který ji sdělil, že čeká dvojčata (nakonec se ukázalo, že tomu tak není a novým přírůstek do rodiny bude mužského pohlaví), byla prý v takovém šoku, že si koupila jeden ženský časopis, kde právě hledali nastávající maminky. Redakce se jí ozvala, ale nebyla hned vybrána. To až později, dá se říci, že jako náhradnice.

Termín porodu má v květnu 2011, ale projekt Těhulka Live bude pokračovat až do konce jejího šestinedělí.

Více si poslechněte sami, a to v audiozáznamu rozhovoru s moderátorkou Evou Kvasničkovou.

autor: lup
Spustit audio