Host do domu3. února  2014 v 12:21  

Do dortů Hany Rawlings se lidé bojí kousnout

Hana Rawlings - Foto: Adam Kebrt

Hana RawlingsFoto: Adam Kebrt

Hana Rawlings je královnou bílkové polevy. Její dorty jsou uměleckým dílem, do kterých se lidé bojí kousnout. Prozradila, jak se k pečení dostala, i další zajímavosti ze života v Austrálii.

Hana Rawlings - Foto: Adam Kebrt

Hana RawlingsFoto: Adam Kebrt

Jméno Hany Rawlings může být snadno zaměněno s populární zpěvačkou. Ona je však královnou dortíků a bílkové polevy. Dorty umí nazdobit tak, že je škoda do nich kousnout. Vydala i knížku Sladký design, kde nazdobené dorty vypadají jako malé cukrové sošky. Při své práci používá fondán, jehož možnosti objevila před svojí svatbou, při návrhu svatebního dortu. Hana Rowlings se do Austrálie odstěhovala za manželem hned po vysoké škole. Původní profesí je učitelka angličtiny. V Sydney dostala díky své profesi příležitost pracovat pro jednu z největších charitativních organizací a školit její zaměstnance. 


 

První kurz zdobení dostala od manžela jako dárek 

Umění sladkého řemesla se naučila ve speciální kuchařské škole v Austrálii. První kurz dostala od svého manžela k narozeninám. Dnes učí zájemce dorty a sladkosti nejen péct, ale také zdobit. Návštěvnice jejich kurzů jsou převážně ženy od šestnáctiletých až po babičky. V Austrálii své pekařské umění předvedla nejprve kolegům. Byli to zdobené perníčky, které tu nikdo neznal. Hana Rawlings prožila v Austrálii několik let. Jak prozradila, tamní příroda ji zaujala svými kontrasty a extrémy. Chyběla jí vůně borovic a mechu. Pečení jí tak připomnělo domov. Dnes žijí s manželem opět v Česku. I jemu tady chybí jiná vůně lesa, teplo, dobré jehněčí, ryby a oceán. 

Autor:  Zdeňka Kuchyňová
Pořad: Dopoledne s Dvojkou (archiv)  |  Stanice: ČRo Dvojka
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:05  |  Délka pořadu: 120 minut  
 

Nové články v rubrice

Sledujte nás

Příběhy posluchačů

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace