Eva Vrbková: Přecházím z fatálních opuštěných žen do komických manželek

13. únor 2014

Někdo ji zná jako herečku, jiní jako zpěvačku. Mnoho nechybělo a mohla z ní být i dámská krejčová. V roce 1997 ji však zlákalo divadlo. Dnes o Evě Vrbkové mluví režiséři v superlativech.

„Je to žena, která s mnohými muži zamává. Je nádherná a zářící. Každý muž s ní touží mít společný alespoň vzduch v kupé,“ zní kompliment z úst režiséra Vladimíra Morávka. Jejich pracovní vztah trvá už přes deset let. Eva Vrbková přiznává, že komplimenty umí přijímat jako herečka, jako žena moc ne. Protože hraje v Praze i v Brně, tráví spoustu času ve vlakovém kupé. I tam se dají zažít inspirující setkání. Evu Vrbkovou známe i z filmů, například Rodina je základ státu, Pravidla lži či Muži v říji. Byla nominována na řadu cen. Na předávání cen Český lev si dokonce vymyslela a ušila šaty. Srovnání s Lucií Bílou, která je také vyučenou švadlenou, vnímá pozitivně. Právě ona jí dokázala, že i krejčová se může stát úžasnou zpěvačkou.

Eva Vrbková a Eva Kvasničková


Roli dostala i díky kvílení s vysavačem

Jako herečka musí umět ledacos. Odjakživa má hodně vysokou fistuli. Při vysávání se jí tak líbil tón vysavače, že si s ním broukala melodii. To ji přivedlo i k roli Viktorky v Babičce. Publikum okouzlila i jako Eržika v Baladě pro banditu. Představení Vladimíra Morávka je vyprodané už několik sezón. Hraje se i mezi diváky. Nejednou se stalo, že když hodila hadr do hlediště, přistál někomu z diváků na hlavě. Jak sama říká, postupně přechází z fatálních žen do rolí komických manželek, které řeší vztahy s partnery.

Na co jí ptali posluchači, uslyšíte ze záznamu v iRadiu.

Spustit audio