Hudbu jsem dělala vždycky. Teď je to jen víc vidět, říká zpěvačka Lenny

25. červenec 2013

Mladá, teprve 19letá zpěvačka Lenny byla hostem Dvojky. Její skutečné jméno je stejné jako jméno její maminky. Lenka Filipová. 

Proč si vybrala jméno Lenny? „Prostě proto, že se od malinka pohybuji v anglicky mluvícím prostředí. A začalo to už mateřskou školkou. Vždy jsem žila v Česku a tímto rozhodnutím je dnes angličtina můj druhý mateřský jazyk. A přeneslo se to i do zpívání v angličtině.“

Jaké to je mít známou maminku? „Můžu říct, že asi přirozené. Hudbu jsem dělala vždy. Teď je to jen víc vidět. Neberu to tak, jako že je máma slavná nebo ne. Prostě jsem vždy zpívala a budu.“ Lenny ale také skládá, svou první píseň napsala už v 16 letech.

Jaké má první ohlasy?

Nedávno vystoupila v klubu Reduta před neobyčejnými diváky. Šlo totiž o sál plný novinářů a kritiků. „Nervózní jsem samozřejmě byla, ač to nebylo mé první vystoupení před publikem. Dala jsem tam srdce a energii a ono se to líbilo.

Stejně tak mě velmi příjemně překvapily ohlasy od mých vrstevníků, kteří dali mé CD poslechnout i rodičům, a těm se to líbilo taky. Dokonce mě v rádiu nepoznala ani moje babička.“

autor: lup
Spustit audio