Jak si vybrat správnou cestovku? Základní je říct si, jakou dovolenou chci, radí Jan Papež

26. červen 2018

Místopředseda Asociace cestovních kanceláří začínal v 90. letech jako „usedlý prodejce letenek“. Dnes se věnuje individuální turistice, které říká „fajnšmejkrovské cestování“.

„Děláme cestování, které nás samotné baví. A klient to pozná,“ říká Jan Papež. Právě se vrátil z Thajska, kde objížděl malé ostrůvky a hledal nová místa pro své klienty. „Dav jede po dálnici, a když z ní sjedete, nacházíte krásná místa.“

Jak si podle něj vybrat správnou cestovku? „Základní je říct si, jakou dovolenou chci. Když si někdo neumí představit, jakou dovolenou chce prožít, nemůže si ani vybrat tu správnou. Když vím, co chci, snadno si vyberu.“

Proč by měli lidé cestovat s dobrými cestovkami? Jak se dostal k divadlu? Jaké bude letošní turistické léto? Jaké destinace doporučuje? Poslechněte si ze záznamu.

Jan Papež a Vladimír Kroc
autoři: vlk , eh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.