Jana Martincová je sebevědomá a v kondici i po 40

22. listopad 2013

Nedostatek kvalitních informací k péči o dítě přivedl lékařku Janu Martincovou ke spuštění odborně garantovaného webového portálu a k vydávání publikací pro správný duševní rozvoj dětí. K dětské literatuře přidala i publikaci „Žena po čtyřicítce“.

Sebevědomá a v kondici

Na svém kontě má velkou publikaci Žena po 40 sebevědomá a v kondici. Je tedy její autorka Jana Martincová sebevědomá a v kondici? „Musím říci, že po celkové inventuře určitě ano. Ale také musím dodat, že tomu před rokem bylo jinak." Jsou prý dvě skupiny lidí a zejména žen. První skupina se vyrovnává s tím, že zub času nikdo nezastaví a pak druhá, která se snaží být stále mladistvá. Právě pro druhou skupinu je určeno desatero ženy po 40.

40 let je zlomových

Jednotlivé obory i péče, kterou sobě ženy v dnešní době mohou dopřát, odpovídají 21. století, ve kterém žijeme. Podle slov J. Martincové se stačí pouze zajímat o to, co všechno lze se svým tělem provést. Proč ale zrovna 40 let? Je to zlomový věk, ve kterém dochází k zásadním biologickým změnám? „Kdykoliv jsem se setkala s ženami a svěřila se jim se svým stavem, tak mi potvrdili, že 40 let je zlomový věk. Co do té doby vypadalo báječně, pouze s minimální údržbou, je pak již často hůře udržovatelné." Na druhou stranu prý každý má tento přechodový okamžik v jiném věku. J. Martincová prý všechny doporučované procedury vyzkoušela na svém vlastním těle. Ve výsledku prý nakonec dosáhla toho, že vypadá o 8 let mladší.

Jana Martinová a Stanislava Lekešová

Více v přiloženém záznamu na začátku článku…

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.