Je důležité se zastavit a rozhodnout, co je správné. To je ústřední myšlenka nového alba Michala Hrůzy

17. květen 2017

Všichni jeho fanoušci mu drželi palce především před třemi roky po vážném úrazu hlavy. Dnes je zpět na pódiích, dál píše písničky, vydává nové album a teď chystá neobvyklé turné s názvem Hrůza na zámku.

Po jedné potyčce utrpěl Michal Hrůza zranění mozku a bojoval o život. Následky cítí dodnes. „Nepamatuju si všechny texty a mám čtecí zařízení. Přiznávám se.“ Na druhou stranu prý po zranění změnil životní hodnoty a priority.

„Došlo mi, že je třeba si všímat věcí, které nás činí šťastnými. A často nevidíme, že je v nás nebo hodně blízko nás.“ A právě s těmito úvahami souvisí i jeho nová deska Sám se sebou. „Vždycky se pokouším dostat do písniček to, co momentálně cítím. Poslání desky vidím v tom, že je důležité se zastavit a rozhodnout, co je správné.“

S propagací alba má pomoct turné po zámcích Sychrov, Zbiroh, Valtice a Telč. „Nebude to klasický festival. Nebudeme tam totiž mít jen kapely, ale i dětské divadlo.“ A co návštěvníci uslyší? „Všechno. Výběr toho nejlepšího z minula a určitě i nějaké novinky z nové desky,“ láká všechny Michal Hrůza.

Můžou za to nejen holky

Proč vůbec dělá hudbu? „Myslím, že to řekl John Lennon. Že kluci s kytarou zpívají vždycky kvůli ženám. Je to o emocích a komunikaci. Když máme něco na srdci, složíme jim báseň, namalujeme obraz nebo zabrnkáme na kytaru.“ Už od dětství je sám fanouškem skupiny ABBA. K hraní ho prý ale přimělo album Physical Graffiti od Led Zeppelin.

autoři: eh , Jiří Holoubek
Spustit audio