„Ne, pětku ne“ Josef Melen dělal remixy pro Rammsteiny. Teď předává zkušenosti onkologickým pacientům a rodičům nedonošených dětí

2. červenec 2015

Život rozhodně nemá na jedničku. Po autonehodě prodělal onkologické onemocnění. Vychoval taky syna, který po narození vážil jen 800 gramů. Co všechno o téhle hvězdě 80. let ještě nevíte? Třeba že je „kávový gurmán“.

Svoji ranní kávu si vychutnal už před rozhovorem. Dělá totiž ranní show, která se jmenuje Ranní káva s Pepou. Kávu Melen si dokonce sám praží a chystá se na baristický kurz.

Šance přišla v USA

Josef Melen má rád hudbu 80. let, vydal například výběr svých písniček. „Je spousta písní, které se nedostaly na světlo světa. Už je nezpíval malý kluk, ale 17letý Pepa. Třeba Neznám její příjmení.“

Po revoluci začal studovat konzervatoř, hrál v divadlech, vysílal v médiích. Na přelomu tisíciletí přišly zahraniční výzvy.

Remixy pro Rammstein

V Americe nikoho nezajímalo, co zpíval jako malý kluk a mohl tam točit desky. Remixoval například písně pro Rammstein. „Pak přišly nabídky z dalších vydavatelství, abych produkoval další věci, v mnoha kapelách hraju jako klávesák.“ Vystupuje tu jako J. P. Melen.

Syn vážil 800 gramů

Jeho druhorozený syn se narodil v 26. týdnu těhotenství. „V tu dobu se nám s manželkou změnil svět, najednou tam byl človíček, který vážil 800 gramů,“vzpomíná. „Když jsme potřebovali oblečení, tak jsme chodili do hračkářství a kupovali oblečení na panenky.“


Pepa Melen
První bicí dostal jako pětiletý. Vystupoval s Viktorem Sodomou, pak přišly Kroky Františka Janečka. Zažil vyprodané haly. Jeho nejslavnějšího hitu se prodaly statisíce kopií. Prodal přes 1,5 milionu desek.

Dnes už má 135 centimetrů a je mu 9 let. Zpěvák teď se ženou předává zkušenosti dalším rodičům nedonošených dětí.

O svém životě promluvil Josef Melen i v pořadu 13. komnata. Málokdo ví, že po autonehodě překonal i onkologické onemocnění. Právě proto se snaží své zkušenosti předat a věnuje se různým osvětovým projektům.

Jaké pořádá Josef Melen zážitkové akce? Komu právě pomáhá? Více uslyšíte v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio