Jsem nesmírně nadaný člověk, ví o sobě populární komik Pavlásek

11. červenec 2014

Na ulici si ho prý můžete splést s Jardou Jágrem nebo Bradem Pittem. Proslavil se na stojáka, konec své kariéry ale vidí na sedáka. V rozhlase. Aby se nemusel mýt.

Sám sebe popisuje slovy: herec, bavič, komik, spisovatel, malíř, filosof, myslitel, sportovec, cestovatel, básník, vědec a fyzik nebo také lékař, neurochirurg i kardiochirurg a největší notor galaxie.

Kde se to vůbec v jednom člověku všechno bere? „To se člověk prostě narodí. Pak se tedy rozbrečí, protože vyleze z klidu. A zjistí, že může dělat cokoliv,“ vysvětluje komik.

Nepracuje, nemyje se

O svých stand-up výstupech mluví jako o „civilně pojatém povídání o životě“. V jednom z nich popisuje i svoje zkušenosti s prací. Teda spíš s nepracováním a ulejváním se. „Všechno, co říkám, je pravda. Chtěl jsem se podělit o svoje fígle a ukázat, že všechno je možné.“

Spát v pracovní době se podle Pavláska dá i v Českém rozhlase. Moderátor si například může dopředu nahrát otázky a pak je pouštět hostům v přímém přenose z mobilu. Stačí dokonce stejné tři otázky pořád dokola.

„Spousta hostů nepozná, že se ptáte na to samé. Já bych to ale poznal, protože patřím mezi ty vzdělanější hosty,“ říká skromně.

Pavlásek je nejvíce známý díky stand-up comedy. U nás ho proslavil třeba pořad Na stojáka. „Strašně mě to baví. Můžu do toho zapojit hodně věcí, které mě baví. Hraní, psaní, vyprávění, komentování, prostě všechno,“ říká.

Zaujmout pozornost diváka přitom není zrovna lehká záležitost. „Pro mě osobně by ale bylo třeba těžší napsat test z angličtiny třetí úrovně,“ přiznává.

Lukáš Pavlásek autoportrét

Konec kariéry na sedáka

Lukáš Pavlásek má kromě všech svých umů ještě jednu vlastnost k nezaplacení. Podle svých slov je k nerozeznání podobný Jaromíru Jágrovi. „Je to ale velká nevýhoda, nemůžu od sebe odehnat dívky,“ říká smutně populární komik.

„Až to nepůjde, až mě nebude žádný divák chtít, tak si sednu na lavičku a budu pouze pozorovat,“ vyhlíží bavič konec své kariéry, na který se dle svých vlastních slov velmi těžší.

Komu ještě je Pavlásek podobný? Jaké jsou jeho básně? Jak se dostal ke stand-upu? Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autoři: Stáňa Lekešová , jra
Spustit audio