Klára Vytisková o nabídce do poroty SuperStar: „Moje popový já říkalo, že to chci vyzkoušet“

8. duben 2016

Po roční zpěvačské „mateřské“ se Klára Vytisková těší na koncertní šňůru. S novou kapelou. Poslechněte si ukolébavku extravagantní porotkyně ze SuperStar. Složila ji pro dcerku.

Zpěvačka Klára Vytisková má cenu Anděl za Objev roku. Na udělování se těší i letos. Ne ale kvůli cenám. „Muzikanti většinou fungují ve své kapele a jezdí po svých turné. Takže když máte takový "happening", kde se potká víc muzikantů, jsou všichni rádi, že se vidí a že si spolu popovídají.“

Kapela jako ventil

Dosud zpívala se skupinou Toxique. „Ale kluci hrají různě a pochopili, že se taky se potřebuju vyventilovat jinde.“ Takže si postavila svoji kapelu. „A jsem z toho nadšená. Potřebuju živý koncerty a tlak živých nástrojů.“

Na koncerty vyráží ráda. „Moc se těším. Rok jsem nestála na pódiu žádnýho klubu. Bude to super!“ Slibuje vlastní písničky, nic převzatého. „Těžce se mi zpívají písničky, které nejsou moje. Umím nejlépe interpretovat svoje pocity,“ říká zpěvačka, která skládá a zpívá v angličtině.

Dceři ale složila ukolébavku v češtině. Klikněte a poslechněte si píseň pro Emilku!

Druhá strana břehu

Soutěže si vyzkoušela Klára Vytisková i z druhé strany. V porotě Česko Slovenské SuperStar. „Dlouho jsem nabídku řešila. Moje popový já říkalo, že to chci vyzkoušet,“ vzpomíná zpěvačka. Doufala, že soutěž vygeneruje někoho, kdo obohatí naší hudební scénu.

„Pro mě bylo fascinující, jak rychle se učili písničky. Dávali to s velkým přehledem,“ říká s uznáním a dodává, že sama by do soutěže nešla. „Jsem docela trémista.“

Roman Vícha, Klára Vytisková

Album na prd. Hlavně aby to sypalo

Podle ní je důležité, aby si vítězové po skončení soutěže věděli rady. „Protože pak na ně nalítne spousta supů, kteří s nimi chtějí vydat album, který bude stát za prd, ale hlavně aby to rychle prodali. Ty lidi, kteří se kolem vás shlukují, jsou ten problém,“ říká s přesvědčením.

„Je důležitý, aby finalisti měli vkus a názor. Aby si nenechali nic nabulíkovat,“ dodává. Jak to vypadá, když ona sama doma skládá? Klikněte na video!

O čem zpívá na své desce Home? Jak se cítí jako matka? Jaké jsou její plány a touhy? Více uslyšíte v Archivu pořadů.

autoři: eh , Stáňa Lekešová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.