Laura Janáčková: Být hodná neznamená být blbá

30. říjen 2014

Laura Janáčková pracuje s onkologicky nemocnými pacienty. Před sedmi lety přidala další obor, sexuologii. Její kniha Muži chtějí potvory lámala rekordy v prodeji.

Laura Janáčková shrnula poznatky své praxe do knihy Život je boj. Je první onkopsychologickou knížkou od českého autora.

„Každý rok přibývá 80 tisíc nových případů. Lékaři se zabývají tělem, ale málokdy myslí na duši. Lidé neví, jak se vyrovnat se strachem ze smrti, z opuštění. A neumí to ani jejich nejbližší. Potřebují se stát bojovníky. V knize je řada metod, které jsem za svoji 23letou praxi posbírala.“

Duševní hygienou je další práce

Práce onkopsychologa není úplně jednoduchá. Duševní hygienou Laury Janáčkové je další práce. Proto svůj obor rozšířila o partnerské vztahy a sexuální chování. „Díky změně hodnotového žebříčku, kterou jsem prošla s onkologickými pacienty, se dokážu na vztahy dívat z nového pohledu."

Žena má být tak trochu potvora

Laura Janáčkové chystá křest další knihy Muži chtějí milenky. Její předchozí titul Muži chtějí potvory se stal bestsellerem.

Čtěte také

„Když muž vidí krásnou ženu, řekne: To je kus. K jako krásná, u jako úspěšná, s jako sebevědomá. A aby byla potvora, tak si to musí udržet. A k tomu je potřeba určitá míra sobectví. Právě míra sobectví určuje rozdíl mezi potvorou a mrchou, kterou už muži nechtějí."

Úspěšní muži si někdy ani nevybírají, ale jsou vybráni, říká Laura Janáčková. „ Někdy vidím, jak jsou zaslepeni láskou a zapomínají, že mají doma manželku a děti. Vzpomenou si na to v okamžiku, kdy jim chybí to pohodlí, co měli doma."

Laura Janáčková a Jolana Voldánová

Billboard v senátní kampani pojala pro mnohé kontroverzně

Laura Janáčková vystavila na billboardu své tělo. Mnozí říkali, že to pro ženy byla medvědí služba. „Právě zvolená forma mi pak umožnila prezentovat obsah a mluvit o duši,“ oponuje Laura Janáčková.

Jak zvýšit onkologicky nemocným pacientům sebevědomí? Proč je třeba sebelásky? Více se dozvíte v iRadiu.

autor: zk
Spustit audio