Host do domu7. prosince  2017 v 11:05  

Lukáš Hejlík: Seriál je fabrika. Jsem hrdější na věci, které sám vymyslím

Lukáš Hejlík: Jsem tip, který válcuje. Buldozer a ledoborec - Foto: Adam Kebrt

Lukáš Hejlík: Jsem tip, který válcuje. Buldozer a ledoborecFoto: Adam Kebrt

Proč odešel z Ordinace v růžové zahradě? Čím dokáže sejmout každého puběrťáka? A proč se i se svou Gastromapou nepovažuje za food kritika? Celý rozhovor ve videu.

Z nekonečného „růžového“ seriálu prý odešel proto, aby si mohl dělat svoje věci. Aby se cítil svobodný a volný. „Nechybí mi ani angažmá v divadle. Seriál je fabrika, který můžete dělat navěky. Ale začal mi zvonit alarm: nezakysni v tom. Jsem hrdější na věci, které sám vymyslím.“ Podívejte se na celý rozhovor ve videu. 

Lukáš Hejlík
Herec, milovník kvalitního jídla a úspěšný food bloger, autor netradičního scénického čtení LiStOVáNí, se kterým objíždí celou republiku.

Nový kabát scénického čtení 

Nejvíc si prý cení projektu LiStOVáNí. „Je to opravdu moje dítě, můj nápad.“ Jde o trochu jiné scénické čtení. „Vidíte divadelní představení, které se vlastně schovává za čtení. To diváci nečekají. Myslí si, že budeme jen číst, ale my se u toho hýbeme, hraje tam hudba, máme kostýmy i rekvizity. Atmosféra je tam opravdu dobrá,“ usmívá se spokojeně. 

Představení trvají necelou hodinu. „Aby to lidi nepřestalo bavit.“ I dětem na školách se čtení líbí. „Vybíráme tituly, o kterých víme, že je sejmou. Je krásný vidět puberťáky, jak poslouchají.“ Často prý sedávají v těch nejvzdálenějších koutech. „A já to nechávám. Říkám si: O to to bude těžší, ale taky slastnější, když je dostaneme.“ 

Kde se mu líbilo 

Film k Lukáši Hejlíkovi nikdy nepřišel. „Je to malý český rybník, kam se pořád obsazují ti stálí. Ale bych byl rád. Nevím, jestli mě to potká, ale princové to už nebudou,“ směje se - Foto: Adam Kebrt

Film k Lukáši Hejlíkovi nikdy nepřišel. „Je to malý český rybník, kam se pořád obsazují ti stálí. Ale bych byl rád. Nevím, jestli mě to potká, ale princové to už nebudou,“ směje seFoto: Adam Kebrt

Projekt Gastromapa, do které zakresluje své oblíbené podniky, je pro Lukáše Hejlíka totéž, jako LiStOVáNí. „Je to koníček, který posouvám do podnikání. Líbí se mi, že mě moje koníčky živí. Dělám všechno stejně náruživě.“  

Nepovažuje se za food kritika. „Chci jen přinášet dobré příklady, což u nás není moc časté.“ Projekt se týká bister a kaváren. „Je to můj nezávislej výběr. Že bych kvůli tomu načítal knihy, to ne… Nikdy nebudu nejlepší degustátor, ale chci říkat: Tam se mi líbilo. Myslím, že to do společnosti přináší pozitivní příklady.“ 

Pořad: Host do domu  |  Stanice: ČRo Dvojka
Čas vysílání: pondělí-pátek 11:05  |  Délka pořadu: 55 minut  
 

Nové články v rubrice

Sledujte nás

Příběhy posluchačů

Další nabídka

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace