„Mějte doma pár kvalitních kousků. Levné hadry nechte mladým,“ radí návrhářka ženám středního věku

14. září 2016

Zároveň ale ví, že módní přehlídka je jen show, která svět módy neživí. To dělá vaše skříň nacpaná hadry a kosmetikou, která ve skutečnosti módním firmám vydělává jako jediná. Seznamte se, Nina Provaan Smetanová.

„Módní přehlídka je jen show, která stojí peníze, ale nevydělá. Velké módní domy vydělávají na kosmetice, parfémech,“ popisuje Nina Provaan Smetanová fungování módního byznysu. Upozorňuje taky, že levnější oděvy se vyrábějí z méně kvalitní látky, která vám s bídou vydrží jednu sezónu.

Kvalitní hadry

„Pozor by si na to měly dávat hlavně ženy středního a staršího věku. Stále by měly být elegantní a noblesní. Mějte aspoň pár kvalitních kusů, ty levné hadry nechte mladým dívkám,“ radí návrhářka, která se dnes věnuje i tzv. užitému umění.

Užité umění

„K čemu je vám nádherný plášť, když se nedá nosit? K čemu židle, na kterou se neposadíte, a lžíce, kterou se nenajíte?“ vysvětluje hlavní řeholi svého zaměstnání. Plno dobrých nabídek k práci dostala prý hned po absolvování UMPRUM. Dnes už to tak jednoduché nebývá. „Důvod je prostý: bylo nás poskrovnu. Absolvovaly jsme jen tři dívky a chlapec.“

autoři: lup , Stáňa Lekešová
Spustit audio