Nebojte se a přijďte si zatančit! Podle Venduly Poznarové může začít opravdu každý

22. červenec 2013

Potřebujete získat více sebevědomí a radosti ze života? Zkuste tanec!

Je doslova fenoménem dneška, ale většinou baví více ženy, které chodí tančit samy. Existují styly, které umožňují tančit bez partnera? To nám prozradila tanečnice a choreografka Vendula Poznarová. Moderátorka Daniela Brůhová se ptala i na to, jestli je možné díky józe a tanci vnést do života řád a radost ze zdravého pohybu.

Těhotenství a tanec

Ani vrcholový tanec prý není tak náročný, jako mateřství. Ve studiu jsme totiž přivítali hosty hned dva: tanečnici Vendulu Poznarovou a její dva měsíce starou dceru: "Podle mého názoru mě tanec na porod dobře připravil, sama jsem tančila až do pátého měsíce. Bylo to velmi příjemné a mě, jako profesionálovi, stačilo pouze poslouchat své tělo. Samo si řeklo, kdy přestat."

Taneční studio Contemporary

Jaké druhy tance tedy mohou být vhodné např. pro těhotné nebo starší? "U nás ve studiu nabízíme pro laiky lekce intuitivního tance nebo tance 5 rytmů. Ten se dá pojmou až terapeuticky." V. Poznarová je totiž zakladatelkou tanečního studia Contemporary, které provází slova "Boříme předsudky, že tanec je jen pro někoho."

Dcera Venduly Poznarové

Více v přiloženém audio záznamu...

autor: Daniela Brůhová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.