Podle léčitele Vladimíra Ďuriny mohou exotické byliny nabídnout zázračné výsledky

9. leden 2014

Jak to zařídit, aby se nám nemoci vyhýbaly obloukem? Co když se nechceme spoléhat jen na prášky a preparáty, ale chceme si pomoct sami. Jde to?

Zkusil nás o tom přesvědčit Vladimír Ďurina, odborník na bylinky, čínskou medicínu a alternativní formy léčení. Pravidelně se vydává do různých končin světa, aby objevoval civilizací zapomenuté staré léčebné techniky, znalosti a poznatky o bylinách. Hledá, kterak rychle a úspěšně zregenerovat tělo a navrátit člověku ztracenou životní sílu.

Jižní Amerika byl sen, který se vyplnil

S bylinami se seznámil již v dětství, když asistoval svému otci. Možná právě jeho záliba v rostlinách ho zavedla až ke studiu chemie, i do vzdálených exotických lokalit, jako je např. Jižní a Středí Amerika, kde spolupracoval s místními šamany a léčiteli: „Tuto možnost jsem měl díky jedné paní na španělské ambasádě, která mi pomohla navštívit plantáže Latinské Ameriky a seznámit se s místními indiány.“ Podle bylinkáře prý stále existuje mnoho rostlin, jejichž účinky zatím nejsou probádány a některé z nich dovedou opravdové zázraky. Jedním z příkladů takové exotické byliny je např. Achyrocline satureioides, která údajně dovede zpomalit rakovinové bujení.

12 meridánů

Mezi jednotlivými léčivkami by měla být absolutní souhra jako v symfonii a to tak, aby bylinný lék ladil tělu. V. Ďurina se hledáním tradičních způsobů léčení věnuje přes 20 let. Co si myslí o tom, že se klasická medicína té alternativní stále vzdaluje? „Je to škoda, protože obě metody léčení se mohou perfektně doplňovat. Konvenční zdravotnictví nabízí moderní diagnostiku, na druhou stranu alternativní léčení schraňuje znalosti, které se mnohdy formují celá staletí.“ Lidské tělo si např. můžeme představit jako dům, ve kterém spotřebiče představující lidské orgány a fungují prý jenom tehdy, pokud mají správné napětí. Právě tento „energetický rozvod“ představuje např. v čínské medicíně 12 meridiánů, na které bychom při péči o naše zdraví určitě neměli zapomínat.

Spustit audio