Prvomájové dopolední vysílání bylo ve znamení svátku lásky

1. květen 2013

Přivítali jsme harmonický manželský a herecký pár: Evu Hruškovou a Jana Přeučila.

Sváteční atmosféru tihle dva přenesli díky rozhlasovým vlnám až k vám domů. O jejich manželství mnozí mluví jako o „pohádkovém“ a není se čemu divit, pohádky oba milují. Spolu založili divadlo pro děti a pohádky tak ožívají i díky nim. Dohromady je svedly spletité životní osudy, ale možná právě proto jsou dnes spolu tak spokojeni. Rádi se prý vzájemně překvapují drobnými dárečky, snad připojí i pár dalších tipů (nejen pro zamilované). K poslechu zve moderátorka Eva Kvasničková.

Své dotazy můžete psát na e-mail: jejakaje@rozhlas.cz.


Příběhy slavných se budou věnovat životu Jiřího Voskovce, vlastním jménem Jiří Wachsmann. Avantgardní dramatik a básník, spolutvůrce Osvobozeného divadla, divadelní a filmový herec a režisér. Otec jiřího Voskovce Vilém Wachsmann emigroval koncem 19. století do Ruska, v roce 1905 se vrátil a za 1. světové války začal používat počeštěné jméno Václav Voskovec. Toto příjmení používal i jeho syn Jiří. Ten navštěvoval gymnázium v Praze, maturoval na Lycée Carnot v Dijonu, kde studoval v letech 1921-24.
Příběhy slavných vysíláme od pondělí do pátku vždy po 9:30. Chybět nebude ani tradiční soutěžní otázka.

Logo

Užitečné rady přinese poradna po 10:00 hodině, čeká nás Styl s Alenou Kumstýřovou nebo rubrika věnovaná 90. výročí Českého, resp. Československého, rozhlasu. Nahlédneme i do světa prostřednictvím zahraničních zpravodajů ČRo.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.