Tomáš Holý a já jsme stejná čísla, říká dětský herec Filip Antonio

2. červenec 2018

Seriál První republika, Ve stínu či Muži v naději. To je jen zlomek filmografie čtrnáctiletého Filipa Antonia, který se před kamerou pohybuje od svých 18 měsíců. Dnes je nejobsazovanějším dětským hercem posledního desetiletí.

Mezi jeho první patřil film Líbáš jako Bůh. „Potřebovali sedmiletého chlapce a mně byly čtyři. Ale nakonec mě paní režisérka Poledňáková vzala a až po natáčení řekla mamince proč. Říkala, že jsem jí nějak nedal spát, a tak začala hledat v kartotéce s fotkami lidí, kteří byli na castingu. A vytáhla si moji fotku a fotku Tomáše Holého a oba jsme měli číslo 23,“ vzpomíná Filip Antonio.

Jak Tomáš Holý dospíval, s herectvím se začal rozcházet. To u Filipa Antonia alespoň prozatím nehrozí. „Chtěl bych, aby to bylo moje povolání a chtěl bych účinkovat i v zahraničních filmech. Proto bych chtěl na jazykový gympl. A k tomu jsem měl i sen natočit si jeden-dva filmy jako režisér. To by mě taky bavilo.Takže u téhle profese bych chtěl určitě zůstat.“

Jak vzpomíná na natáčení filmu Ve stínu? Proč neviděl film Všiváci, ve kterém hrál? Jaké mají plány na léto? Poslechněte si ze záznamu.

autoři: eh , Martina Kociánová
Spustit audio